ניסיתי לרכז עבורכם כמה שיותר שאלות ותשובות ששאלו אותי במהלך השנים, ואני מקווה שתמצאו כאן תשובה לשאלה שלכם,
אם לא – תמיד תוכלו לפנות ולשאול אותי.
קניתי דומיין אבל אני לא רואה את האתר, למה?
כאשר רוכשים דומיין – רוכשים את הזכויות של השם, ז"א שהנכס נרשם על שם הבעלים ורק הוא יכול לבצע פעולות על אותו דומיין, הדומיין הוא חד ערכי ולא ניתן להשתמש באותו דומיין בשני מקומות שונים.
כדי שבגלישה לכתובת הדומיין דרך הדפדפן יוצג האתר צריך לעדכן את השרתים בעולם היכן קבצי האתר נמצאים, או במילים אחרות, באיזה שרת הם מאוחסנים.
את ההגדרות עושים דרך שרתי ה-NS (Name Servers) שמוגדרים תחת הדומיין, NS הוא שירות שכל המטרה שלו היא להיות "מודיעין" של אותו הדומיין, הוא מודיע לעולם היכן מאוחסנים השירותים עבור אותו דומיין, למשל אם משתמש מגיע באמצעות הדפדפן עם כתובת הדומיין שלכם – בגלל שהוא הגיע דרך הדפדפן שרתי ה-NS יפנו אותו לשרת שמאחסן את קבצי האתר.
או במידה וניסיתם לשלוח דואר אלקטרוני ויש לגם שירות דואר אלקטרוני פעיל על הדומיין, אז שרתי ה-NS יבדקו מה כתובת אחרי הכרוכית (שטרודל) – וידעו להפנות את המכתב לשרת שנותן שירותי דואר לאותו הדומיין.
לכן, כל עוד לא יבוצעו ההגדרות הבסיסיות על הדומיין – לא תוכלו לגלוש לאתר ולראות את הקבצים שלו.
שימו ❤️ – נקודה חשובה! אני מתייחס לגלישה לאתר באמצעות כתיבת הדומיין בדפדפן, ולא חיפוש האתר דרך גוגל או מנוע חיפוש אחר – זה כבר סיפור אחר.
מה זה בעלות דומיין?
כיוון שדומיין הוא נכס לכל דבר, כמו למשל רכב או בית – יש עליו בעלות, הבעלות מקנה לבעלים הבלעדי לבצע כל פעולה גם אם הוא לא המשלם הישיר.
חשוב מאוד ברכישת דומיין, בין אם אתם מבצעים את הרכישה בעצמכם או בין אם רוכשים אותו עבורכם – חשוב לרשום את הבעלות על שמכם, מומלץ להשקיע בזה 10 דקות ולהיות בטוחים שגם אם יהיה משהו בעתיד – אתם תהיו הבעלים הבלעדיים שיחליטו מה ניתן לעשות עם הדומיין.
זכרו – בעלות על דומיין נרשמת עם שמכם המלא, כתובת, מייל וטלפון – וכל הפרטים באנגלית
הדומיין רשום על בעלים אחרים - מה עושים?
במידה ובתהליך הקמת העסק ואתר האינטרנט שלכם נרכש דומיין עבורכם אבל הפרטים תחת הבעלות נרשמו על גורם אחר (למשל חברת הבנייה או המשלם) – מומלץ לבצע תהליך העברת בעלות.
את התהליך מבצעים מול רשם הדומיינים בו רשום הדומיין, לכל רשם יש תהליך שונה ולכן מומלץ לדבר עם צוות התמיכה לפני תחילת התהליך.
עבור דומיינים ישראליים – למשל דומיין בסיומת .co.il – התהליך הוא ידני של רשם הדומיינים מול איגוד האינטירנט הישראלי, ומחייב אישור וחתימה של הבעלים הנוכחי והבעלים החדש, כמו שציינתי כל רשם דורש פרטים אחרים, לכן ייתכן ותצטרכו למלא מספר מסמכים להשלמת התהליך.
בדומיין עם סיומת עולמית שנרכש מרשם בינלאומי – למשל .com מול הרשם GoDaddy, התהליך בדרך כלל אוטומטי – ומתבצע בתוך החשבון על ידי שינוי הפרטים ושמירתם.
חשוב לי להדגיש – העברת בעלות על דומיין תלויה קודם כל ברשם – לכן תמיד תבדקו אם הדומיין רשום דרך רשם ישראלי או ישירות מול רשם בינלאומי.
תוכלו תמיד לבדוק את פרטי הדומיין דרך הכלי whois כאן
למה אני לא יכול לרכוש דומיין ישראלי דרך רשם בינלאומי?
בעולם קיים איגוד אינטרנט אחד ראשי (נקרא ICANN), איגוד זה אחראי על הסיומות הבנילאומיות אותן ניתן לרשום באמצעות כל רשם, אך כאשר מדובר על מדינה או יותר נכון סיומת של מדינה – איגוד האינטרנט העולמי מקצה את אפשרות הרישום אך ורק לאיגוד האינטרנט באותה מדינה.
למשל בישראל, הסיומות המוכרות co.il / org.il / net.il / gov.il / ac.il, ניתן לרכוש אך ורק באמצעות אחד הרשמים המורשים במדינת ישראל, אותם רשמים הוסמכו על ידי איגוד האינטרנט הישראלי למכירה של דומיינים בישראל.
מה הן הסיומות הכי נפוצות לדומיינים
ראשית נבין מה זה אומר "סיומת", לצורך כך ניקח לדוגמה דומיין מוכר – google.com
google – הוא שם הדומיין.
com – זו הסיומת שלו.
הסיומת מציינת את סוג הדומיין ואת מיקומו:
בשנים האחרונות ICANN הוסיפו סיומות חדשות לעולם, ומעתה אפשר למצוא סיומת כמעט לכל סוג אתר שרוצים, לדוגמה – אתר של מטפל במגע – יכול להשתמש בסיומת clinic, אבל על זה נדבר כבר בנפרד.
אתר זה מוגן על ידי reCAPTCHA של חברת Google, לצפייה ב- מדיניות הפרטיות ו-תנאי השירות.
© כל הזכויות שמורות לעידן אסלן - 2024